Energiekas,
Proeftuin voor energie voedsel en ontmoeting

   Projecten Agenda Contact

Samen
naar
klimaat
positief
We staan voor een grote transitie van stad en samenleving. Om deze vorm te kunnen geven is verbeeldingskracht nodig en een cultuuromslag. EnergieKas biedt ruimte aan kunstenaars, ontwerpers en makers voor hands-on experimenten, programma, kennisdeling en verbinding op het snijvlak van kunst, klimaat en wetenschap. Dit om samen toekomsten uit te vinden, te testen en alvast een beetje te ervaren. Hoe zouden stad en samenleving er ook uit kunnen zien?

EnergieKas is een 200 m2 grote kas op een dak van 2000 m2 middenin het Oude Centrum van Den Haag en wordt zomer 2024 gebouwd. Er zijn al verschillende ‘laboratoria’ zoals een DakPlanterij, WarmteLab en RotClub maar er volgen nog meer!

Vragen die we stellen zijn: Hoe en wat kun je kweken op een dak? Hoe kunnen we zelf warmte opslaan of seizoens-groenten fermenteren? En wat krijg je als je dergelijke kennis kruist? Een Solar Hottub on the Roof? Een paddenstoelentuin waar inkten gekweekt worden om mee te printen? Een circulair tot hotelkamer verbouwde voedersilo? Lampen gemaakt van vleesafval? Een plek waar je kan betalen met uren in plaats van met geld?

We nodigen mensen met lef, verbeeldingskracht en daadkracht uit om daarmee anderen te enthousiasmeren voor en betrekken bij de verandering van stad en maatschappij.Op het snijvlak van:

(ONTWERP-)KUNST
KLIMAAT
WETENSCHAP

Met aandacht voor

WARMTE
VOEDSEL
ECOLOGIE
COMMONS
DIY
AUTARKIE
ECONOMIE


agenda
Verteren en fermenteren, deel 2
Doe mee met de pilot van onze mini workshop Verteren en Fermenteren. Twee avonden gewijd aan de basis van darmgezondheid, de link tussen darmgezondheid en fermentatie, en het maken van je eigen gefermenteerde product.