Projecten Agenda Contact

agenda
De EnergieKas is een plek voor experimenten, inspiratie en ontmoetingen. Daarvoor organiseren we lezingen, workshops en debatten, zelf en/of samen met anderen. Wil je ook iets doen, experimenteren, programmeren of organiseren, neem contact met ons op!

10 07 2024
Verteren en fermenteren, deel 2
Doe mee met de pilot van onze mini workshop Verteren en Fermenteren. Twee avonden gewijd aan de basis van darmgezondheid, de link tussen darmgezondheid en fermentatie, en het maken van je eigen gefermenteerde product.

03 07 2024
Verteren en fermenteren, deel 1
Doe mee met de pilot van onze mini workshop Verteren en Fermenteren. Twee avonden gewijd aan de basis van darmgezondheid, de link tussen darmgezondheid en fermentatie, en het maken van je eigen gefermenteerde product.

21 06 2024
Warming Up
De bouw van de EnergieKas gaat bijna van start, reden voor een feestje!

05 06 2024
DO you dare to taste rotten food?
EN: EnergieKas is looking for fermentation enthusiasts for our second fermentation feast! Anyone who makes or would like to make miso, ginger beer, kimchi, cheese, sauerkraut or other fermented foods is invited.

25 05 2024
Op bezoek bij de dakboer
De DakPlanterij sluit haar serie lenteworkshops af met een excursie naar de DakAkker, ga je ook mee?

08 05 2024
DO YOU ALSO LIKE ROTTEN FOOD?
EN: EnergieKas is looking for fermentation enthusiasts for our first fermentation feast! Anyone who makes or would like to make miso, ginger beer, kimchi, cheese, sauerkraut or other fermented foods is invited.

24 04 2024
Hoe en wat kan je kweken op een dak?
Op het dak zijn de weersinvloeden extreem. Hoe kun je je eigen woestijn of (sub-)tropische klimaat realiseren en welke planten zijn geschikt?

27 03 2024
Zelf (sub-)tropisch voedsel kweken
Subtropisch voedsel hoeft niet meer van ver te komen en kan gewoon gekweekt op de vensterbank of op een dak.

20 03 2024
Update Helena Podium
Er zijn fantastische ideeën voor het Helena Podium binnengekomen tijdens de brunch-workshop van zondag 3 maart! Erik de Jong heeft ze vertaald naar verschillende voorstellen en geeft een tussenpresentatie.

03 03 2024
Helena Podium
Het Helena Podium wordt een terras, podium en buurtschuur met buurtcompost in één. Vind jij het leuk om mee te denken over hoe we dat gaan maken? Schuif aan bij de gratis workshop brunch op 3 maart om 12:30 in de Helena!